Frames & Design

“We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone”

De kracht van een fotografie, inspireert mij al vele jaren. Foto’s kunnen herinneringen naar boven halen die in onze gedachten allang zijn vervaagt. Bij het zien van dat éne specifieke beeld kun je soms weer helemaal terug zijn in het moment van toen. Het maakt daarbij niet uit of het een foto van 5 of 15 jaar geleden is. Dat is wat fotografie voor mij zo bijzonder maakt. Fotografie is voor mij een manier om herinneringen te maken en te behouden. Herinneringen waar je over een aantal jaren naar terug kijkt, met een glimlach op je gezicht.

Fotograferen doe ik, Djûra Schra, al meer dan 10 jaar. Het begon allemaal met mijn eerste eigen gekochte knalroze digitale cameraatje. Ik was er altijd mee op pad. Na lang wikken en wegen, heb ik een paar jaar terug eindelijk mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. Vanaf dat moment kon het echte werk beginnen. Niet lang na deze aankoop is Frames&Design ontstaan. Een combinatie van twee passies: fotograferen en vormgeven. Deze twee passies liggen overigens ook met elkaar in verband. Als vormgever maak ik frames en bij het fotograferen ben je eigenlijk ook aan het ontwerpen. Daarnaast kan ik mijn eigen fotografie inzetten tijdens het ontwerpen.

Naast fotografie is ook het vormgeven een passie uit mijn vroege jaren. Als kleine meid was ik altijd aan het knutselen en kleuren. Inmiddels heb ik een aantal logo’s mogen ontwerpen en voor toneelvereniging Snypsnaren gaf ik een volledige campagne vorm. Tijdens mijn opleiding communicatie, waarvan ik op dit moment in het laatste jaar zit, heb ik mij voornamelijk gefocust op de visuele kant van communicatie. Hierbij kreeg ik onder andere verdieping op het gebied van vormgeven en fotograferen. Hier heb ik veel van geleerd. De kunst is echter voor zowel vormgeving als fotografie jezelf te blijven uitdagen, want uitgeleerd ben je nooit!

Interesse in mijn werk en benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Neem dan gerust contact met mij op via framesendesign@gmail.com.